onderhouds-instructies

Messengerbag, Clutch, en rugtas
Het leer dat wij voor de Messengerbag, Clutch en Rugtas gebruiken is anilineleer.
Alleen de allermooiste huiden kunnen uiteindelijk anilineleer worden. Na het vatverven krijgt anilineleer alleen een dunne beschermlaag. Daardoor blijft het echte, pure “leergevoel” bewaard.

Anilineleer is heerlijk soepel, zacht en warm en laat in zijn structuur alle levenstekenen van het rund zien. Door de dunne beschermlaag is anilineleer wel gevoeliger voor invloeden van buitenaf.

Onderhoud anilineleer
Wij adviseren je om je tas regelmatig te behandelen met een water- en vuilafstotende spray. Wij gebruiken altijd de 3M Scotchgard Leer Textiel Spray. Spray niet teveel. Je kunt beter regelmatig licht sprayen, dan in één keer teveel sprayen.

 

Messengerbag Man
Het leer dat wij voor de Messengerbag Man gebruiken is een volnerf rundleer, Raider genaamd. Dit leer is stevig en heeft een stoere uitstraling. Het leer is in het vat geverfd en heeft geen afsluitende verflaag maar is voorzien van een waxlaag. Hierdoor is de natuurlijke huid zichtbaar. Littekens, aders, structuurafwijkingen en vouwen zijn zichtbaar en geven het leer zijn charme.

 

Onderhoud leer algemeen
Leer is een natuurproduct met al zijn eigenaardigheden en nuances, het wordt in het algemeen in de loop van de jaren mooier.

Leer is altijd bevattelijk voor het opnemen van vocht, vuil en oliën. Behandel daarom je tas of rokje vóór gebruik met een daarvoor bestemde spray. Spray niet teveel. Je kunt beter regelmatig licht sprayen, dan in één keer teveel sprayen.
Heb je gemorst, dep het vocht gelijk af, zodat het geen kans krijgt om in het leer te dringen. Gebeurt dit toch, gun het leer dan de tijd. Een vlek zal meestal na verloop van tijd wegzakken. Wrijf plaatselijk nooit te hard op het leer om een vlek te verwijderen, dit kan kleurverschil opleveren.

Houd er rekening meer dat leer soms kan afgeven op lichtgekleurde materialen. Het regelmatig behandelen met een beschermend product kan dit veelal voorkomen.