onderhouds-instructies

Messengerbag,  clutch, rugtas en klein tasje


Het leer dat wij voor de messengerbag, clutch, rugtas en kleintasje gebruiken is anilineleer. Alleen de allermooiste huiden kunnen uiteindelijk anilineleer worden. Na het vatverven krijgt anilineleer alleen een dunne beschermlaag. Daardoor blijft het echte, pure “leergevoel” bewaard.

Anilineleer is heerlijk soepel, zacht en warm en laat in zijn structuur alle levenstekenen van het rund zien. Door de dunne beschermlaag is anilineleer wel gevoeliger voor invloeden van buitenaf.

Door de het leer regelmatig met ACTIVE voor aniline leather te behandelen behoudt het leer zijn natuurlijke souplesse. ACTIVE  haalt de kleur van het leer weer op en voedt en verzorgt het leer.

Businessbag, Clutch robuust leer en Messengerbag Man
Het robuuste leer van deze tassen is een volnerf rundleer, Raider genaamd. Dit leer is stevig en heeft een stoere uitstraling. Het leer is in het vat geverfd en heeft geen afsluitende verflaag, maar is voorzien van een waxlaag. Hierdoor is de natuurlijke huid zichtbaar. Littekens, aders, structuurafwijkingen en vouwen zijn zichtbaar en geven het leer zijn charme. Dit leer hoeft niet behandeld te worden.

Onderhoud leer algemeen
Leer is een natuurproduct met al zijn eigenaardigheden en nuances, het wordt in het algemeen in de loop van de jaren mooier.

Leer dat niet voorzien is van een afdekkende (verf) laag is bevattelijk voor het opnemen van vocht, vuil en oliën. Behandel daarom je tas of rokje vóór gebruik met een daarvoor bestemde spray. Spray niet teveel. Je kunt beter regelmatig licht sprayen, dan in één keer teveel sprayen.
Heb je gemorst, dep het vocht gelijk af, zodat het geen kans krijgt om in het leer te dringen. Gebeurt dit toch, gun het leer dan de tijd. Een vlek zal meestal na verloop van tijd wegzakken. Wrijf plaatselijk nooit te hard op het leer om een vlek te verwijderen, dit kan kleurverschil opleveren.

Houd er rekening mee dat leer soms kan afgeven op lichtgekleurde materialen. Het regelmatig behandelen met een beschermend product kan dit veelal voorkomen.